• Gayrimenkul satın alırken öncelikle unutmamamız gereken en önemli unsur, ihtiyacımız olan nedir, nasıl bir gayrimenkuldür sorusunu göz önünde bulundurmaktır. Yani ihtiyacınız neyse o tarz bir gayrimenkule odaklanmalısınızdır. 2 kişilik çekirdek bir ailenin 4 odalı bir evi alması, ileride pişmanlık yaratabileceği gibi aldığınız evden soğumanıza ve huzurunuzun kaçmasına bile sebep olabilir. 

    Ayrıca nasıl bir araç alırken onu ekspere sokup kusurlarını bilmek istiyorsanız aynı şeyi almayı düşündüğünüz gayrimenkul için de yapmanızı öneririz. Öncelikle alacağınız evin yada arsanın tapusunu görünüz, tapudaki isimle muhatap olduğunuz kişinin aynı kişi olduğundan emin olunuz. Göndereceğiniz kapora bedelini o kişiye ait bir hesaba atacağınızdan emin olunuz ve her zaman banka aracılığı ile para yollamayı hedefleyin ve açıklamanıza o gayrimenkule ait ada parsel bilgilerini girip açıkça belirtiniz.

    Diğer bir önemli husus ta, o gayrimenkul üzerinde herhangi bir borç, şerh, dava konusu olup olmadığına lütfen bakınız. Ayrıca yapı kullanım izni( iskan ) olduğundan emin olunuz. Bunun için gayrimenkulün bulunduğu yerdeki belediyeye ve tapu dairesine gidip sorgulatınız. Herşeyden emin olduktan sonra kararınızı veriniz. Bunları yaptığınız için lütfen hiçbir şekilde baskı hissetmeyiniz çünkü vatandaş olarak en doğal hakkınız budur ki; biz Didim Beyaz Grup olarak bunun bilincinde hizmet vermekteyiz. Çünkü yıllarca çalışarak biriktirdiğiniz paranın ne kadar değerli oldunun farkındayız.